Relleus cooperatius

Anem ràpid a buscar una peça!

Muntem el puzle tots junts!

Descripciò

Farem grups de 5 jugadors.

Hi haurà les peces dels diferents puzles barrejades per tota la pista de joc, i es trobaran a sota de cons i/o totxanes.

Farem relleus, per anar sortint un de cada grup i intentar trobar les peces del puzle que ens correspon. Si algú de nosaltres aixeca un con o totxana i no hi ha la peça del seu color, haurà de tornar a la filera sense res i tocar la mà a un  company del seu grup per a que surti a buscar una altra peça.

Si quan aixequem el con o totxana, la peça correspon al puzle del nostre grup, perfecte! La podem portar amb l’equip.

Quan algun dels grups tingui totes les peces del puzle, l’haurà de muntar. Finalitzarem el joc quan tots els grups haguem aconseguit muntar el puzle.

   

Recomanacions per a la inclusió

Recomanacions per a la inclusió:

  • Podem realitzar el mateix joc però en comptes de sortir d’un en un, sortir de 2 en 2 agafats de la mà. D’aquesta manera si participa algun company amb dificultats motrius, tindrà ajuda a l’hora de córrer o d’agafar la peça del puzle.
  • Quan un dels membres de la parella és usuari de cadira de rodes, qui va dempeus haurà d’agafar-se a una de les empunyadures de la cadira, a fi de que qui va amb cadira pugui propulsar-la amb les mans. Si es tracta d’una cadira a motor aleshores sí que ens podem agafar de les mans!
  • Si volem crear un objectiu comú a tot el grup-classe, podem fer que cada subgrup tingui una part d’un únic puzle gegant, que haurem de muntar finalment entre tots.
  • Serà millor que cada grup surti de diferents zones de la pista, així no tindrem la sensació de competir amb els companys. Recordem sempre que estem jugant per aprendre i passar-ho bé!
 

Material

4 Puzles de diferents colors (full plastificat retallat per peces) – Imprimir 4 puzles de diferents colors on apareguin diferents parts del cos, plastificar-lo i retallar les peces. –   Cons o totxanes