Què és Dofins de Colors?

Un projecte de l'Institut Guttmann dirigit a famílies, professionals de l'educació i monitors de centres esportius, per afavorir la inclusió i socialització dels nens i nenes amb discapacitat a través de la pedagogia col·laborativa en l'àmbit de l'educació física i l'esport.

Dofins de Colors promou una educació en valors amb activitats i metodologies cooperatives mitjançant l'activitat física i el joc, proposant activitats inclusives perquè els nens i nenes, amb diferents capacitats funcionals, creixin i es diverteixin junts, i s'ajudin mútuament.

 

Com neix Dofins de Colors?

Dofins de Colors neix de l'observació dels problemes d'inclusió de nens i nenes amb discapacitat en els grups ordinaris d'escoles, poliesportius, campaments, espais d'oci, etc.

Partint d'una necessitat real, des de l'Institut Guttmann i el seu compromís per afavorir la inclusió i normalització de les persones amb discapacitat, es va decidir posar en marxa un

projecte que fomentés la participació de tots els nens i nenes per igual en les activitats de l'escola , d'oci i esportives, siguin quines siguin les seves capacitats.

 

Com participar en Dofins de Colors?

Els participants, tot aquell que vulgui, poden plantejar nous jocs amb un disseny en el qual tots els nens i nenes, independentment de les seves capacitats funcionals, puguin participar, interaccionar i divertir-se junts.

Mitjançant el formulari "Proposta d'Activitat" aquesta nova activitat s'enviarà per a la seva avaluació per part dels professionals de l'Institut Guttmann. Un cop revisades i contrastades amb l’autor o els autors, totes les activitats que compleixin amb els criteris d'inclusió, cooperació i sensibilització, seran incloses en aquest portal web, per a la seva aplicació en qualsevol altre context educatiu, esportiu o d'oci.

Dins de cada projecte educatiu, l'Institut Guttmann proposa exemples d'activitats i consells per a una major seguretat del nen o la nena amb discapacitat.

 

T'animem a participar i posar el teu granet de sorra per, entre tots, fer una societat més inclusiva!


Coordinació i desenvolupament del projecte: Jordi Finestres

Il·lustracions: Andrés García

Mestres col·laboradors: Cristina Vacas i Carles Serrano

PUJAR