Activitat recomanada

Activitat aquàtica

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Grup 3: Activitats que inclouen diferents rotacions biomecàniques dins l’aigua

Dos grups amb el mateix nombre de jugadors un davant de l’altre a 4-6 metres de distància. L’animador es situa enmig dels dos grups dient en veu alta les següent frases i fent diferents accions: “Hi havia una balena” (obrint els braços i tots els alumnes repetiran el mateix). “Que quan ballava” (movent els malucs cap als costats) “Movia una aleta” (aletejant els braços).

Quan els alumnes repeteixen aquesta acció, sense previ avís, dirà:

Dreta o esquerra.

Si diu dreta el grup que està situat a la dreta anirà a tocar al grup que està situat a l’esquerra i viceversa.

Darrere de cada grup hi ha una senyalització a tres metres per saber els jugadors fins quina distancia els podran perseguir. Si un jugador és tocat abans d’arribar a la senyalització, es convertirà en membre de l’equip que l’ha perseguit

En el següent torn l’animador afegirà més frases creant més incertesa en els jugadors. Es comença amb les mateixes frases i s’afegeix: “Aleta per aquí” ambdues mans toquen el cap del company que està a la dreta, “Aleta per allà” tocant el cap del company que està a l’esquerra. Igual que l’anterior, l’animador dirà dreta o esquerra.

En la següent s’afegirà “Aleta cap amunt” braços cap amunt. “Aleta cap avall” cames flexionades i submergint el cap.

Per últim l’animador afegirà “Aleta cap endavant” braços estirats cap a endavant” “Aleta cap a enrere” girant-se i braços cap a enrere…

Recomanacions per a la inclusió

L’alumne amb mobilitat reduïda quan és perseguit el seu perseguidor haurà de comptar fins a 3 abans de sortir a tocar-ho.

La distància del recorregut de retorn es pot escurçar.

Quan l’alumne amb mobilitat reduïda és perseguidor es considerarà tocat l’oponent si ell diu el seu nom a uns metres determinats segons la seva capacitat de desplaçar-se.

Material

No és necessari.


Altres activitats

PUJAR