Activitat recomanada

Activitat aquàtica

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Aquesta fitxa pertany al grup 5: Activitats on es proposen accions d’equilibri i flotació amb turbulència

Ens col·loquem a la piscina en dues fileres, deixant mig metre de distància amb el participant que està davant nostre. Ens posem una filera mirant a l’altre, de cara.

L’activitat consisteix en anar passant d’un en un pel passadís que formen les dues fileres de nedadors. Ho hem de fer estirats d’esquena sobre l’aigua! Seran els companys els que ens aniran arrossegant, empenyent-nos. Qui està passant pel passadís no pot fer res, s’ha de mantenir estàtic i sense propulsar-se!

L’objectiu és que tots passem pel passadís, per tant, aquells que ja han passat es col·loquen de nou a les fileres per darrera, en posició vertical.

Durant tota l’activitat haurem d’estar cantant una cançó que haguem decidit entre tots o que el monitor ens ensenyi!

Recomanacions per a la inclusió

  • Hem d’intentar que l’aigua estigui el més calmada possible, evitant fer turbulències. Així podrem aprendre millor a mantenir l’equilibri.
  • Vigilem perquè quan es produeixin turbulències a l’aigua ens poden fer tombar o que se’ns enfonsi el cap! Podem anar bufant per evitar que ens entri aigua a la boca, i hem de tenir cura especial si el que ha de passar pel passadís és un company amb discapacitat.

Material

No és necessari


Altres activitats

PUJAR