Activitat recomanada

Activitat aquàtica

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

*Aquesta fitxa pertany al grup 2: Jocs que es basen en assolir un control respiratori i una relaxació general del cos dins l’aigua.

Tot el grup ens posem en cercle i agafats de la mà. Un dels participants submergeix el cap a l’aigua fins a l’altura dels ulls, i en treure’l diu el nom d’un altre company o companya, que haurà de fer el mateix.

Tots aquells que ja ens haguem submergit haurem de desplaçar-nos sigil·losament cap a un costat de la piscina, intentant que l’aigua no es mogui i formant un grup.

Una vegada tots haguem assolit aquesta tasca fem el joc del Vampir:

Tots els participants ens trobem a un costat de la piscina, excepte un, que es desplaçarà a uns 6-8 metres de distància i que serà el “Vampir”.

Al senyal del monitor, els jugadors li diran a la vegada: Senyor vampir, senyor vampir, quina hora és? I ell, el vampir, els contestarà una hora que estigui a prop de les 12.

Després de preguntar la primera vegada l’hora que és, tots els jugadors situats a la mateixa fila s’aniran apropant cap al vampir i bufant durant un recorregut aproximat de 2 metres. Llavors el grup s’aturarà de nou i li preguntarà l’hora una altra vegada. Ara el vampir els contestarà una hora que encara s’acostarà més a les 12, creant-se un ambient d’incertesa i intriga!

Anirem repetint la mateixa dinàmica fins que el vampir digui que són les 12 en punt, moment quan sortirà a enxampar i tots fugirem!

Tots els participants haurem de passar pel rol de ser vampirs

Recomanacions per a la inclusió

En cas que un participant tingui una discapacitat d’origen pot comptar amb un professional de suport.

El monitor donarà el suport necessari per seguretat del nedador amb discapacitat però sempre dins del funcionament i objectius del joc.

S’haurà d’agafar al nedador per la cintura per al seu control de tronc i per a que pugui mantenir la seva estabilitat en vertical.

L’alumne amb discapacitat amb afectació de la sensibilitat als membres inferiors portarà un calçat de protecció, tipus escarpins de submarinisme, a fi de protegir-se de qualsevol frec o ferida amb les parets o el terra de la piscina.

Si es realitza el joc en una piscina amb profunditat, se li facilitarà a l’infant amb discapacitat material de flotació per mantenir l’equilibri, sempre que sigui necessari.

Material

No és necessari.


Altres activitats

PUJAR