Activitat aquàtica

Per: Escola Josep Maria Ciurana (Sant Boi, Barcelona)

Etiquetes


Descripció

Un vaixell navega pel Carib en un dia de molta calma, el mar està tan tranquil que es pot veure el fons. El vigia avisa al Capità que en aquell lloc, el fons del mar està ple de tresors! Al mateix temps, però, el vigia informa també que s’apropa una tempesta…

El Capità decideix enviar als seus pirates a agafar els tresors, però els hi diu que ho han de fer el més ràpid possible.

Per organitzar-se, els pirates es reparteixen la feina en grups: un anirà a pescar els tresors d’or (els de color groc), un altre grup pedres precioses com les maragdes (color verd), el tercer grup anirà a per els safirs (blau) i el quart grup a pels rubís (vermell). Els pirates han d’aconseguir recuperar el màxim de tresors perduts al fons del mar.

Cada grup tindrà un xurro de piscina i unes ulleres per submergir-se. El xurro serà el bot salvavides dels pirates, tots han d’estar tocant-lo mentre es desplacen. Quan localitzen un tresor, la persona que tingui les ulleres pot soltar-se del bot i anar a buscar-lo. Els tresors s’aniran guardant en el bot fins que s’hagin pogut agafar tots els objectes. Aleshores, s’hauran de portar fins al vaixell pirata, que serà un matalàs a un extrem de la piscina.

Una vegada el grup ha portat els tresors al vaixell i ha acabat la feina, es dissoldrà, i els pirates es repartiran pels altres grups, per ajudar-los.

El temps comença a comptar quan els pirates entren a l’aigua i s’acaba quan l’últim tresor estigui al vaixell. Es pot establir quant de temps creiem que falta per a la tempesta i intentar que ho facin abans que “arribi” o bé comptar el número de tresors que han estat capaços de recuperar en un temps determinat.

Recomanacions per a la inclusió

S’utilitzarà material simbòlic d’immersió o flotació, depenent de las capacitats de l’alumnat per a que tots puguin tenir un paper important durant el transcurs del joc.

Material

Cèrcols submergibles, xurros de piscina, ulleres de piscina, un matalàs.


Altres activitats

PUJAR