Activitat recomanada
Activitat aquàtica
Etiquetes
Descripció
Grup 3: Activitats que inclouen diferents rotacions biomecàniques dins l’aigua
Al igual que el joc del mocador original, es fan dos equips amb el mateix nombre de components que es situen en les seves línies de sortides respectives, equidistants del lloc en el qual es troba la persona que fa d’àrbitre sostenint el mocador.
En aquest cas, a les persones de cada equip no se li assignen números. L’àrbitre té un mocador a la mà i en comptes de dir un número per donar la sortida, crida JA!
En sentir-ho, les persones que ocupen el primer lloc de la fila de cada equip (en el punt més proper al mocador) surten nedant per intentar guanyar.
Es guanya en els tres mateixos casos del joc del mocador, però ara qui perd no s’elimina perquè:
Qui guanya torna el mocador a l’àrbitre i rep com a trofeu al jugador o jugadora vençut/a. Agafa el seu trofeu de la mà i el posa al seu costat, sempre a continuació, al final de la fila del seu equip.
El joc contínua. Quan l’àrbitre crida de nou !JA! surten els components dels dos equips que en aquest moment estan en primer lloc i que ja hauran tingut la precaució de desplaçar-se prèviament.
En aquest cas, cada vegada que una persona perd canvia d’equip, a més, dues persones que han estat contrincants passen a ser companys immediatament.
D’aquesta manera veiem que la rivalitat és alguna cosa puntual en el moment en el què; per ocupar el primer lloc de la fila, ens toca sortir en sentir el senyal i que a causa dels canvis constants que pateixien els equips, amb prou feines es personalitza.
De vegades el joc no té fi i en canvi vegades finalitza quan totes les persones acaben en un mateix equip i en aquest cas tots han guanyat.
Nota: Si volem augmentar el temps real de joc evitant esperes, podem demanar que en retornar el mocador, ho facin per darrere de l’àrbitre (deixant-ho a la mà que porta en l’esquena) i aquest que té diversos mocadors diu JA!, provocant així que amb prou feines sapiguem contra qui lluitem i ens toqui jugar més vegades.
També es pot fer un recorregut de més metres perquè no es produeixin esperes.
Recomanacions per a la inclusió
Quan hi ha un alumne amb mobilitat reduïda, l’oponent haurà d’executar una acció motriu abans que comenci la carrera cap al mocador.
Material
Un pañuelo