Activitat recomanada

Joc de pati

Per: Escola Xoriguer i Universitat Ramon Llull

Etiquetes


Descripció

Un grup format per 12 infants s´ha d’organitzar en parelles i passar per un “caminet”. Un membre de la parella ha de fer de pigall i un altre ha de portar l’antifaç, després es canviaran els papers.  L’infant amb els ulls tapats pot donar-li la mà o posar-li la mà sobre l’espatlla al que faci de guia. És preferible que en aquest “caminet” hagi escales, baranes, voreres, rampes… Al final del recorregut, per saber que han arribat, es trobaran un missatge en un paper escrit en Braille que posarà ARRIBADA que podrà llegir el participant que fa d’invident amb el tacte dels seus dits

Recomanacions per a la inclusió

Al finalitzar l’activitat el grup comentarà les sensacions i incidències, si es va aconseguir l’objectiu i com se sentien sent invidents davant de les diferents barreres que es trobaven al seu pas. De la mateixa manera, el que ha fet de pigall, explicarà quins recursos ha buscat per explicar a la seva parella que hi havia escales, pendents, terreny irregular, esglaons o qualsevol desnivell o objecte i evitar que la seva parella es pogués colpejar.

Les persones participants han de reflexionar sobre l’experiència de fer un recorregut sense el sentit de la vista. També és important, que, en aquest cas els infants siguin capaços de deixar-se orientar per l’espai i després, quan canvien de rol, orientar a la seva parella adquirint competències de lideratge. La gestió de la por, donar confiança a l’altra, deixar-se dirigir, són claus pel bon desenvolupament de la tasca i per aprendre  habilitats socials.

Material

 

20 cons de diferents mides Antifaços


Altres activitats

PUJAR