Activitat recomanada

Joc de pati

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Ens col·loquem per parelles ocupant tot l’espai. Cada parella rep un mocador que diposita a terra i que simbolitza una serp. El mestre toca el djembé o qualsevol instrument (o bé posa música). Mentre la música sona tots ens movem amb les mans als malucs, imitant els moviments d’una gallina. Quan la música s’atura, cada membre de la parella tracta de fer-se amb la serp, tirant cap a sí mateix per un dels seus extrems.

El jugador que no aconsegueix fer-se amb la serp ha de buscar una nova parella. Aquell que es fa amb la serp roman en el lloc, aixeca el seu braç subjectant el mocador i roman així fins que un nou jugador s’uneix a ell. En cas que tots dos jugadors agafin la serp, cadascun per un extrem, cap dels dos canvia de parella.

Quan la música torna a sonar, el joc es reinicia.

Recomanacions per a la inclusió

Podem realitzar diferents variants:

  • Col·locar alguns llocs elevats on posem el mocador per a que l’alumne amb mobilitat reduïda pugui agafar el mocador sense ajupir-se.
  • Podem escollir diferents persones d’algunes parelles per a que facin el ball més lluny del mocador i així augmentar el temps per a arribar a l’altre company.
  • Podem afegir alguna corda o agafador al mocador per a que segueixi en el terra però qui l’hagi d’agafar no hagi d’ajupir-se.

Material

Mocadors i música


Altres activitats

PUJAR