Activitat recomanada

Joc de pati

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Grups de set o vuit persones. Tots els jugadors, excepte un, es col·loquen de peu darrere d’una línia traçada a terra, un al costat a un altre, amb les mans juntes i els polzes cap amunt, però deixant un petit buit entre les seves mans. El jugador lliure, amb una pedra petita, va passant per davant de la resta fingint posar la pedra a les mans d’algun o col·locant-la realment. La persona que rep la pedra té com a objectiu tocar un arbre situat davant seu, a uns deu metres de la línia, abans de ser aconseguit per qualsevol dels altres. Si ho aconsegueix passa a ser ell el que dipositi la pedra en el següent joc; en cas de ser tocat per qualsevol dels seus companys aquesta acció li correspon al que li va tocar.

El jugador que rep la pedra pot arrencar a córrer quan vulgui, no té per què fer-ho immediatament.

Recomanacions per a la inclusió

Podem reduir l’espai que ha de recórrer l’alumne amb diversitat funcional per a salvar-se.

Per a que pugui enxampar podem donar-li un xurro de piscina o la possibilitat d’enxampar dient el nom del company que vol atrapar quan es trobi a menys d’un metre d’ell.

El perseguidor de l’alumne amb mobilitat reduïda haurà d’avançar-lo perquè la distància sigui més gran, i així es considerarà enxampat.

Material

Pilota petita


Altres activitats

PUJAR