Joc de pati

Per: Escola Sant Martí (BCN)

Etiquetes


Descripció

Els alumnes fan dos equips, cadascun dels quals es posarà a un cantó de la pista. En cada equip ha d’haver-hi dos torres, dos cavalls, dos alfils i un rei i una reina; la resta seran peons (informació secreta per l’altre equip).

Començarà el joc movent-se un membre del primer equip, que haurà de xocar la mà a un de l’equip contrari que tractarà d’enxampar-lo abans de que arribi a la seva línia (si toca un cavall, una torre o un alfil sortirà l’altre cavall/torre/alfil a enxampar-lo també. En canvi, si toca al rei o la reina  sortirà tot l’equip.

Els enxampats es posen darrere de l’equip contrari i poden ser salvats xocant la mà. El primer equip que enxampi  al rei o la reina de l’equip contrari guanya i haurà de donar una abraçada a tot l’equip vençut.

Recomanacions per a la inclusió

Si l’alumne amb mobilitat reduïda és el perseguit, no anirà a tocar la mà a l’altre equip, sino que es quedarà a una distància de separació  segons capacitats i dirà el nom del jugador que vol tocar.

Si ell és el perseguidor, no es necessari que toqui, serà suficient si diu el color de la samarreta del jugador que està perseguint quan esta a 2/3 metres..

Abans de començar el joc, es recomana que s’acordi entre tot el grup com es farà, per tal d’evitar conflictes o dubtes sobre si un jugador ha estat tocat o no.

Material

No és necessari


Altres activitats

PUJAR