Joc de pati

Per: FEDAC de Sant Andreu

Etiquetes


Descripció

Ens col·loquem per parelles formant dues rotllanes  concèntriques una dins de l’altra.  Cada parella rep un mocador, que simbolitza una serp i que hauran de ficar davant seu al terra i …aleshores, cantarem aquesta cançó:

“Anirem a París. A cavall d’un mosquit. I els francesos ens  diran. Quin cavall més bonic. Tots  els participants a través de moviments de percussió corporal fan dues palmades xocant amb el company que té al  davant i dos cops a les seves pròpies cuixes. A continuació, durant aquesta estrofa repetida, l’animador, sense cap avís previ, ens dirà qualsevol d’aquestes tres paraules: Al pas, al pas…

Al trot, al trot…Al galop, al galop,

Els alumnes quan escolten aquestes paraules  hauran d’intentar agafar el mocador el més ràpid possible, el que l’agafa primer, li haurà de donar  una gran abraçada al seu company dient-li: Amic meu la serp és nostre!!!!. Tot seguit, tots els participants diran en veu alta 1, 2 i tothom haurà de donar dues passes al seu costat dret, al mateix temps que diu els números,  trobant-se d’aquesta manera amb un nou company per repetir el mateix funcionament del joc.

Recomanacions per a la inclusió

Si es requereix es pot buscar que els mocadors estiguin elevats perquè a l’alumne amb mobilitat reduïda pugui agafar el mocador.

Podem afegir alguna corda lliga al mocador perquè continuï al terra però el que vulgui agafar-lo no tingui que ajupir-se.

El company/a que estigui al costat de l’alumne que no pot propulsar la cadira, l’acompanya a l’espai que li correspongui.

Material

Un mocador per parella.


Altres activitats

PUJAR