Activitat recomanada

Joc de pati

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Grups de set o vuit persones.

Cada grup forma una rotllana col·locant un darrere l’altre. Un jugador té un mocador que col·loca sobre les seves espatlles. Quan la música sona, i mentre tots es mouen a poc a poc cap endavant marcant el ritme amb els seus peus amb els braços elevats, el de darrere agafa el mocador i se’l posa sobre les seves espatlles deixant-lo anar a continuació i elevant novament els seus braços. El que té darrere fa el mateix i així successivament fins que la música s’atura. En aquest instant, si un jugador té el mocador a les seves mans passa a ocupar el centre de la rotllana, però si un jugador ha posat el mocador sobre la seva espatlla i no el toca amb les mans el que ha d’ocupar el centre del cercle és el de darrere.

Quan la música sona novament el joc es reinicia i el que està al centre balla lliurement, sempre mirant al mocador, fins que un nou jugador passa a ocupar el centre, moment en el qual aquell torna a la rotllana.

En cas de dubte sobre qui ha d’anar al centre, és el jugador que en aquesta fase del joc ocupava aquesta posició el que ho decideix.

Recomanacions per a la inclusió

No viure l’exclusió com una eliminació del joc. Intentar que qui surt al mig sigui el líder que crea un ball i els de la rotllana de fora l’imiten. Sempre participem tots.

Material

Mocadors i música


Altres activitats

PUJAR