Joc motriu

Per: Escola Drassanes (Barcelona)

Etiquetes


Descripció

 

En diferents grups de 5/6 alumnes es decideix quin membre de cada grup utilitzarà una cadira de rodes, una crossa o un caminador (al finalitzar l’activitat tothom haurà de passar per aquesta experiència).  És important posar èmfasi en el fet de viure i experimentar una discapacitat física per aconseguir actituds positives i solidàries respecte a les persones amb diversitat funcional. Amb l’experimentació, els alumnes prenen consciència i aprenen a valorar  les capacitats de totes les persones.

Al terra del pati es dibuixaran quadrats de diferents mesures i al mig s’escriurà el nom de diferents països Africans i les seves capitals. El grup es mourà per la pista al ritme d’una música fins que aquesta s’aturi, moment en que la professora dirà el nom d’un país i els membres de l’equip hauran d’anar el més ràpid possible al quadrat corresponent havent fet abans una acció motriu (per exemple tocar un objecte concret que estigui a una distància considerable). S’ha d’aconseguir que tothom es col·loqui a dins del quadrat com puguin i aguantar l’equilibri durant 15 segons i que acumuli el major nombre de punts possibles.

Tots els grups tindran 10 punts des de l’inici, a més, per cada peu a terra, podran sumar 3 punts i per cada mà 1 punt.

Per fer-ho més engrescador, se li pot proposar a l’alumnat que cada vegada que estigui en un quadrat d’un país cantin una cançó mentre estiguin mantenint l’equilibri.

L’objectiu final serà aconseguir “visitar” el màxim de països possibles i sumar el major nombre de punts entre tots els grups.

Recomanacions per a la inclusió

 

Si cal, l’alumne usuari de cadira de rodes o crosses pot anar directament al quadrat sense tocar cap objecte.

Els recolzaments es consideren els peus, les mans, les rodes d’una cadira, les crosses i caminadors. Per tant, si hi ha algun alumne usuari de cadira de rodes comptarà 4 punts, un per roda. El repte es proposa com un marcador col·lectiu, és a dir, els grups no van en contra dels altres, si no amb els altres.

Material

 

Un guix per pintar el terra i música

 


Altres activitats

PUJAR