Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Nota: Molt important!! Per a realitzar aquesta activitat és obligatori llegir abans la fitxa de Strenght Work 0 que és on explica l’organització de totes les sessions.

El grup s’organitza per subgrups de 6 participants
Comença donant suport als peus en el sòl, elevant-los posteriorment per a fer l’exercici més difícil. T’has de subjectar a l’alçada de les espatlles, amb una separació que et resulti natural. Evita girar les espatlles cap endavant o enfonsar el pit i intenta mantenir les espatlles cap endarrere i cap avall. Una vegada donis suport a les mans sobre les paralel-les, rotar també els braços cap a fora perquè els colzes quedin apuntant cap endarrere (i la part interna del colze apuntant cap endavant).
No separis molt els colzes del cos, aconseguiràs una postura més natural i et resultarà més fàcil mantenir el cos tibant. Si dones suport a les paralel-les sobre superfícies lliscants (rajola o parquet) utilitza una catifa o mat de ioga per a evitar que rellisquin.
L’objectiu serà realitzar les màximes repeticions possibles amb la suma de tots/as. Quan tots els grups hàgiu passat es farà una suma total. El vostre professor/a us comentarà si heu aconseguit el número proposat.

Recomanacions per a la inclusió

• Potser hi ha algun company que pot tenir alguna dificultat d’atenció, per això, hem d’intentar no enfadar-nos amb ells, sinó tot el contrari, intentarem ajudar-lo i tenir paciència, animar-lo perquè continuï participant al nostre costat.

• Aquesta habilitat és molt aconsellable per als alumnes afectats per una paraplegia; ja que l’elevació del seu tronc li permetrà pujar i baixar de la cadira de forma autònoma. És aconsellable fer alguna variant que es relacioni més a l’habilitat de sòl cadira, per exemple, pujar i baixar d’un step. S’anirà augmentant el grau d’altura per a pujar el grau de dificultat.

Material

Catifes o Mats d’Ioga


Altres activitats

PUJAR