Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

 

Com ens organitzem?

El grup de 6 persones, us dividiu en parelles. Si sou del mateix nivell heu de consensuar la distància escollida per córrer i multiplicar-la per dues.

Quin desafiament hem de superar?

Aconseguir que totes les persones estiguin durant 5 minuts seguits corrent

Normes i regles a seguir

  • Haureu de córrer durant 5 minuts tots els participants.
  • Haureu de córrer 2 persones 12 metres, 2 més 16 metres i les darreres 2 persones, 20 metres.
  • Haureu de canviar de direcció cada 10 segons quan soni l’enregistrament d’àudio.
  • Hi ha una distància entre línia i línia de 20 metres, cada 10 segons. Un cronòmetre emetrà un xiulet que avisarà que hem de canviar de direcció. Tindran aquestes variants perquè tothom hi pugui participar. S’hauran de consensuar les distàncies que correrà cadascú. Cal recordar que, si un sol alumne no arriba a la línia en sonar el xiulet, la resta no haurà aconseguit el desafiament.

Recomanacions per a la inclusió

Segons l’experiència del grup, tindreu l’oportunitat de fer dues sessions per aconseguir que totes les participants mantinguin el temps. Les distàncies són orientatives i també les podreu adaptar al nivell del grup, de manera que sigui un repte real, que no sigui ni molt senzill ni molt difícil.

Reduir el recorregut de l’alumne amb diversitat funcional si cal. Les distàncies es poden marcar amb cintes de colors que es vegin bé per a alumnes amb una visió reduïda. És important que totes les participants sense excepció creïn i organitzin les estratègies per aconseguir el desafiament.

Material

Cronòmetre, àudio i cons


Altres activitats

PUJAR