Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

En què consisteix la Course Navette?

Heu de desplaçar-vos corrent d’una línia a una altra separada per vint metres, al ritme que marca un àudio gravat. Aquest ritme de cursa augmentarà cada minut. Començareu la prova a una velocitat de vuit quilòmetres per hora, el primer minut augmenta a nou quilòmetres per hora, i, a partir d’aquí, cada minut augmenta el ritme mig quilòmetre per hora. La prova acaba quan una participant no pugui seguir el ritme marcat.

Com ens organitzem?

Haureu de sortir les 6 participants des d’una de les dues línies, no cal que en sortiu totes.

Quin desafiament hem de superar?

250 minuts amb la suma de totes les persones participants

Normes i regles a seguir

  • Quan no arribeu a la marca indicada al ritme que marca l’àudio haureu de parar.
  • No podeu sortir abans de la marca de l’àudio.
  • El recorregut escollit al principi no es pot modificar. Hi ha tres possibles distàncies de recorregut 20, 18 i 12 metres.
  • Heu d’anotar els minuts que cada participant hagi fet i després anotar la suma total.

En acabar la sessió, quan els 6 grups de classe hagin realitzat la prova, es comprovarà a través de la suma de tots els temps si s’ha aconseguit el repte.

Recomanacions per a la inclusió

Escollir la distància més adequada per a cada alumne es pot determinar per altres proves executades anteriorment. I en funció dels resultats, posar al 20% amb el millor rendiment a la distància de 20 metres, al 20% següent a 18 metres i així successivament. Posar la prova amb canvis de distàncies afavoreix un temps de pràctica més igualat entre els participants i més motivació entre totes les participants.

Si una esportista utilitza una cadira de rodes, crosses o caminador i perd temps en el gir, es podrà modificar la trajectòria quan es desplaci de punta a punta de la pista perquè la volta sigui més ràpida. Segons les característiques de cada grup se’ls pot desafiar dient-los: “Sereu capaços de fer el mateix resultat amb 21 metres de distància?”

Material

Cons, grabació de la provaa de la Course Navette*


Altres activitats

PUJAR