Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Com ens organitzem?

El grup de 6 persones, us dividiu en parelles. Si sou del mateix nivell heu de consensuar la distància escollida per córrer i multiplicar-la per dues.

Quin desafiament hem de superar?

Aconseguir el màxim de punts amb la suma de tots els participants

Normes i regles a seguir

Heu de començar la prova amb les dues corredores en un con central.

En sonar el primer xiulet haureu de sortir de pressa cap a l’extrem oposat, on arribaran coincidint amb el segon xiulet.

Al tercer xiulet podreu, o bé tornar al mateix extrem o creuar-se amb la vostra companya, xocant les mans a cada cruïlla.

En el cas d’optar per parelles de diferent nivell, haureu de consensuar quants metres desplaceu el con cap a un extrem o altre, de manera que pugueu ajustar així els metres que recorren cadascuna per període.

*En què consisteix la Course Navette convencional?

Heu de desplaçar-vos corrent d’una línia a una altra separada per vint metres, al ritme que marca un àudio gravat. Aquest ritme de cursa augmentarà cada minut. Començareu la prova a una velocitat de vuit quilòmetres per hora, el primer minut augmenta a nou quilòmetres per hora, i, a partir d’aquí, cada minut augmenta el ritme mig quilòmetre per hora. La prova acaba quan una participant no pugui seguir el ritme marcat.

 

Recomanacions per a la inclusió

Si hi ha alguna persona que no es pot desplaçar amb cadira ni amb ajuda tècnica, es pot utilitzar una plataforma amb un seient amb rodes anomenat “el donut” on la persona es troba asseguda i còmoda i on pot ser propulsada amb cordes per una o dues companyes . El rol d’ajuda és convenient que vagi rotant per fer-lo més participatiu. Les distàncies s’adaptaran segons les necessitats dels participants.

Material

Cons i gravació Course Navette


Altres activitats

PUJAR