Joc motriu

Per: Escola Mare de Déu de la Candela (Botarell, Tarragona

Etiquetes


Descripció

El gran grup es distribueix per l´espai. A terra hi haurà cèrcols grans, petits i mitjans o bé, cercles de diferents mides dibuixats amb guix al terra. Cada cèrcol o espai dibuixat és un espai cultivat de l´hort (enciams, tomàquets,…).

L’animador posa música i tothom es desplaça per l´espai.

Quan para la música tothom haurà de buscar un refugi entrant a un dels cercles o cèrcols. Cada vegada que es reinici la música es traurà un refugi. A mesura que els refugis disminueixin, els alumnes hauran d’anar compartint-los fins que només en quedi un i tots estiguin en ell.

Recomanacions per a la inclusió

En cas que hi hagi algun alumne amb discapacitat motriu que no pugui entrar dins el cèrcol, es farà el joc amb els cercles dibuixats amb guix al terra.

L’últim refugi pot ser el cèrcol més gran o es pot introduir la consigna que han de tocar d’alguna manera el cèrcol o posar una part del cos en el seu interior. Així, quan quedi només un refugi posant només un peu o una mà al refugi ja es donarà per bo. En cas de l’alumne en cadira de rodes, caminador o crosses, amb que una part estigui dins del cercle serà vàlid. Però hi han d’entrar tots!!!

Material

Cèrcols (o dibuixar cercles amb guix a terra). Música.


Altres activitats

PUJAR