Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Nota: Molt important!! Per a realitzar aquesta activitat és obligatori llegir abans la fitxa de Strenght Work 0 que és on explica l’organització de totes les sessions.

El grup s’organitza per subgrups de 6 participants. Heu d’iniciar el moviment penjant-vos de la barra de dominades amb totes dues mans utilitzant un banc i no saltant. Separeu els braços una mica més de l’amplària de les vostres espatlles. Una vegada estiguis penjat de la barra és important estendre els braços per complet i relaxar les espatlles perquè els dorsals quedin totalment estirats. Inspira profundament i aguanta la respiració mentre contraus els dorsals per a elevar-te cap amunt lentament, amb els colzes als costats i cap a fora, sense ajudar-te amb les cames pujant-les i mantenint-les quietes tota l’estona. Has de fer la pujada més ràpid que la baixada i intenta fer una petita parada en la posició més alta, que és quan la barbeta sobrepassa la barra.
Per al descens expulsa l’aire i baixa a la posició inicial a menor ritme, controlant en tot moment el descens, evitant deixar caure el cos i frenant el moviment. Has d’acabar cada repetició com a l’inici, és a dir, completament estirat.
Un altre grau de dificultat major seria l’anomenada Muscle-up on ens penjarem de la barra de la mateixa manera que si anéssim a realitzar una dominada. Amb l’esquena recta, haurem de realitzar kippin o balanceig amb les cames i els malucs. Mantindrem els colzes apretats i tirarem de la barra cap avall fins a arribar al melic, mentre que simultàniament elevem el maluc. Una vegada que els seus malucs i les cames estiguin paral·leles al sòl i les teves mans arribin al melic, haurem de tirar fortament el pit i el cap endavant. Finalment, flexionarem cap amunt fins que els nostres braços estiguin completament estesos.

L’objectiu serà sumar el màxim de dominades possible amb la suma de tots els companys/as. Quan tots els grups hàgiu passat per aquesta activitat es farà una suma total. El vostre professor/a us comentarà si heu aconseguit el número proposat.

Recomanacions per a la inclusió

• Per a l’alumne usuari de cadira de rodes es podrà posar la barra a una alçada accessible perquè pugui agafar-se i impulsar-se.

• Els alumnes amb dificultat d’equilibri també ho poden fer asseguts.

• Una altra adaptació que es pot realitzar és que es pengi una barra amb dues gomes elàstiques perquè permeti pujar i baixar la barra amb menys força.

• Es podrà fer una adaptació de material com les clàssiques escales o espatlleres en comptes de posar-les en vertical situar-les en horitzontal i accessibles per a diferents altures dels participants vagin en cadira o no.

• Una altra variant pot ser utilitzar una corda subjectada amb diferents nusos ancorada des del sostre o una altra subjecció elevada

Material

Barra a diferents alçades.


Altres activitats

PUJAR