Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Nota: Molt important!! Per a realitzar aquesta activitat és obligatori llegir abans la fitxa de Strength Work 0 que és on explica l’organització de totes les sessions.

El grup s’organitza per subgrups de 6 participants amb pilotes de diferents pesos. Trieu el pes que us vagi millor. La recomanació és que comenceu amb poca càrrega per a anar augmentant el pes conforme aneu guanyat en tècnica. És important que, tant el llançament com la recollida de la pilota siguin molt suaus i segurs per a evitar qualsevol lesió.

Es podrà llançar la pilota cap a una paret o cap amunt mentre es realitza un esquat. Amb una petita embranzida llancem la pilota cap a un punt en la paret, s’estendran completament els genolls i apuntant amb els dits cap al punt fix. S’ha d’aconseguir fluïdesa entre el llançament i rebuda de la pilota, com si fos un sol moviment. En rebre la pilota tornem a baixar fins a la posició inicial d’esquat. Sostenim la pilota al costat del pit i a l’altura del mentó; ens posem en posició d’esquat amb els talons recolzats en el sòl.

Us situareu davant d’una paret a una distància que llançant una pilota medicinal pugueu copejar entre dues línies dibuixades a la paret. El repte serà sumar el màxim de llançaments entre tots els participants. Al final se sumen els de tots els grups de la classe. La professora us dirà el número que haureu de superar.

 

 

Recomanacions per a la inclusió

• L’usuari de cadira de rodes podrà utilitzar una cinta a nivell del pectoral si la requereix. Utilitzarà els frens de la cadira per a mantenir-la fixada. Es contemplarà si els peus es podran recolzar en el sòl mentre realitzi l’execució.

• Els alumnes amb dificultat d’equilibri es podran donar suport amb el seu cos en una paret per seguretat.

• S’utilitzaran pilotes de diferents grandàries i textures per a facilitar el llançament de tots els alumnes. Per exemple, un/a alumne que només pugui llançar amb una mà se li facilitarà una mesura prou petita perquè pugui aconseguir el llançament.

• Per no avorrir-se, és important que les activitats proposades ens les prenguem com a desafiaments que hem de compartir entre tots perquè siguin més motivadores.

Material

Pilotes medicinals de diferents pesos i grandàries


Altres activitats

PUJAR