Joc motriu

Per: Escola FEDAC Sant Andreu

Etiquetes


Descripció

Es tracta de realitzar el conegut test de la Course Navette per parelles: Els jugadors / alumnes han de desplaçar-corrent d’una línia a una altra separada vint metres, al ritme que marca una cinta magnetofònica. Aquest ritme de carrera augmentarà cada minut. Els subjectes comencen la prova a una velocitat de vuit quilòmetres per hora, el primer minut augmenta a nou quilòmetres per hora i, a partir d’aquí, cada minut augmenta el ritme mig quilòmetre per hora. La prova finalitza quan no poden seguir el ritme marcat.

En aquesta ocasió vam plantejar l’activitat com un repte o aposta col·lectiva. Totes les parelles han d’arribar al període 10, però per aconseguir-ho cada parella podrà elaborar la seva estratègia. No estarà permès dividir l’activitat per la meitat, fent cada membre de la parella la meitat de la prova, sinó que hauran de organitzar-se per repartir l’esforç com vulguin, alternant anada i tornada o períodes …

La consigna més important és que els dos membres de la parella han de col·laborar i participar, sent conscients que cadascú aportarà en funció de la seva capacitat. El que més pot, més fa. El repartiment de l’esforç no ha de ser equitatiu.

Per confeccionar les parelles, sinó coneixem al grup, podem fer una pregunta “creus que tens un bon nivell de resistència?” A partir de les respostes han d’agrupar els “sí” i “no” de manera que els nivells de les parelles estiguin el més equilibrats possible i tothom pugui superar el repte.

Recomanacions per a la inclusió

És evident que aquest test perd el seu rigor en la mesura i no analitzarà la potència aeròbica màxima de cada individu doncs reduïm l’esforç considerablement. Això justament permetrà que tothom pugui participar esforçant sense que el test suposi una meta inabastable i fent que la prova sigui inclusiva.

Per fer-la més cooperativa podem fer grups de 4. En tots els casos l’estratègia ens pot ajudar a superar el repte. Tot i que la prova no sigui una mesura vàlida si que representa un mètode d’entrenament intervàlic de la resistència ja que treballa el que corre i el que descansa, sempre que la recuperació no sigui completa. També es pot utilitzar com un mètode d’escalfament.

Si hi ha algun alumne usuari de cadira de rodes, crosses o caminador, es podrà reduir la distància de 20 metres segons capacitats. És important considerar que els girs de canvi de sentit en aquests casos són molt més difícils i per tant aquestes persones requereixen més temps que els alumnes que no utilitzin cap ajuda tècnica.

Material

Altaveu, enregistrament prova Course Navette, cons, paper i llapis


Altres activitats

PUJAR