Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Informació general i bàsica
Per realitzar una activitat de Strength Work  heu d’entendre’l com un conjunt d’exercicis per a la millora de la força ques està basat en la pràctica de moviments funcionals variats i intensos, que combinen exercicis de tipus cardiovascular, gimnàstic o d’aixecament de càrregues. L’objectiu d’aquest esport és incrementar la capacitat de treball a llarg termini.

Formarem grups de sis persones (adaptables en funció dels participants) i repartirem els rols dins del grup que seran;  encarregat del material, entrenador, preparador físic, animador i cronometrador/anotador. Tots passareu per tots els rols. Cadascun d’aquests rols disposaran d’una targeta en la qual s’indicarà la descripció i funcions de cada rol pel bon funcionament i per poder aconseguir el repte acordat.

El repte consisitirà en aconseguir un temps o una distància amb la suma de tots els participants. Els temps i les distàncies us les diran els vostres professors/es.
Al final de cada sessió, us avaluareu per conèixer les vostres capacitats i millorar-les. S’eliminarà la competitivitat entre equips per a potenciar que el repte sigui superar les expectatives, en comptes de superar-vos els uns als altres.

Explicació dels rols en forma de targeta:

Esportista: executa la prova seguint les normes establertes i les indicacions de l’entrenador/a
Animador/a: amb les seves paraules de suport ajudarà a millorar l’execució de l’esportista.
Preparador físic: controlarà que l’execució de l’esportista estigui dins de la reglamentació de l’activitat per evitar qualsevol tipus de lesió o mal. I aconsellarà quin procés d’entrenament haurà de seguir.
Entrenador/a:  explicarà la tècnica correcta per aconseguir una execució eficaç de l’esportista
Cronometrador/Anotador/a: encarregat de registrar  els resultats aconseguits per l’esportista.

 

Recomanacions per a la inclusió

Hi ha 6 activitats en diferents fitxes de Strength Work i totes tenen recomanacions per a la inclusió.

Material

Barres, pilotes, cordes…


Altres activitats

PUJAR