Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Com ens organitzem?

Ens organitzem les 6 persones en parelles. Si sou del mateix nivell heu de consensuar la distància escollida per córrer.

Quin desafiament hem de superar?

Sumar el màxim de curses que hem fet entre tots.

Normes i regles a seguir

Cada parella ha de tenir un nivell semblant de resistència.

Us col·locareu en un extrem del seu recorregut que podrà ser de 12, 14, 16, 18 i 20 metres.

En escoltar el primer xiulet, un membre de la parella haurà de sortir corrent i quan hagi completat l’anada i tornada, xocarà la mà amb el seu company, que farà el relleu següent.

Haureu de mantenir la prova el màxim de temps possible, fins que un corredor no arribi a la zona amb el xiulet.

Quan un dels dos companys no arribi en el temps del so de l’àudio, s’atura el joc.

Heu de comptar la suma de les curses total i sumar-les.

Recomanacions per a la inclusió

Podeu oferir una tasca més oberta, fent parelles amb diferents nivells. Així teniu el poder de decisió per elaborar la vostra estratègia.

També podeu proposar equips de tres, proposant situacions de col·laboració més complexes. Per exemple, cada grup haurà de mantenir un sol corredor dins del recorregut (més senzill) o bé dos simultàniament (més complex).

Una persona amb mobilitat reduïda pot sortir coincidint amb una altra companya i fer el canvi amb la tercera durant la trajectòria de la tercera jugadora que hi ha més temps. Això provoca un repte per a totes tres per arribar a les línies coincidint amb el xiulet. De la mateixa manera, també teniu l’opció d’alternar la durada dels relleus, ja siguin de 2, 4 o 6 rectes o poder completar les distàncies botant una pilota i fent una passada final al company, xutant una pilota de futbol o fent tocs amb una pala sense que caigui.

 

Material

Cronòmetre, àudio i cons


Altres activitats

PUJAR