Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Nota: Molt important!! Per a realitzar aquesta activitat és obligatori llegir abans la fitxa de Strength Work 0 que és on explica l’organització de totes les sessions.

El grup s’organitza per subgrups de 6 participants. Per a realitzar les flexions heu d’estar cap per avall. Col·locar palmells de les mans en el sòl a l’altura de les espatlles, lleugerament més oberts que l’ample de les vostres espatlles i mantenir el vostre cos alçat. Aixecar el cos cap amunt i anar redreçant els braços, procurar mantenir una postura alçada. El cos haurà de recolzar-se únicament sobre les mans i els dits dels peus. Baixeu el cos doblegant els braços, tornar a la posició inicial estenent els braços.

Haureu d’aconseguir el màxim possible de flexions amb la suma de tots els participants. Quan tots els grups hàgiu passat es farà una suma total. El vostre professor/a us comentarà si heu aconseguit el número proposat.

 

Recomanacions per a la inclusió

  • Igual que la flexió de braços que hem explicat anteriorment, però amb l’única diferència que ens recolzarem en els genolls en lloc dels dits del peu. Per a fer aquest tipus de flexions de braços, heu d’anar amb compte que el sòl sigui suau per als genolls.

 

  • Els alumnes usuaris en cadira de rodes que puguin realitzar la transferència de la cadira al sòl se’ls recordarà que han d’evitar pressions dures en zones musculars sense sensibilitat. Per exemple, un coixí, una tovallola pot ser un bon recurs per a transferir-se al sòl o a la cadira.

 

  • Si no pogués realitzar-se la transferència de la cadira al sòl, un company del grup es posaria davant d’ell i li entrellaçaria les mans amb els braços flexionats. L’exercici consistiria a estirar-los vencent la resistència del seu company. El company s’adaptaria a la seva força. Aproximadament cada moviment seria de 2 segons, és a dir dos segons parar, estirar els braços i dos segons per a flexionar-los, implicant-se d’aquesta manera, moviments d’articulacions i l’escurçament i allargament del múscul, però amb una lleugera dificultat exercida per la resistència del company.

Material

Màrfegues.


Altres activitats

PUJAR