Joc motriu

Per: Casal Turó de la Peire ("Estiu Fantàstic" CEEB)

Etiquetes


Descripció

 

Dos  equips que es tornen en el seu paper: el colpejador i el caçador. El nombre de membres serà de cinc (adaptació metodològic). En el terreny de joc hi ha diverses bases enumerades que s’han de recórrer en ordre i els colpejadors han de fer el màxim de voltes possibles.

Un caçador -anomenat pitxi- des del centre del camp tira una pilota cap a un colpejador de l’altre equip a la primera base. Allà el jugador li ha de donar un cop de braç/raqueta/bat (adaptació de material) i enviar lluny la pilota. Mentrestant l’equip contrari intenta capturar la pilota. Si un membre d’aquest equip l’agafa a l’aire queda eliminat (variant participativa) tot aquell de l’equip colpejador que s’hagi mogut de la base, sinó, el que fa el jugador és caçar-la i llançar-la al pitxi el qual quan la tingui tocarà el terra amb la pilota i cridarà ben fort “Pitxi!”. Qui en aquell moment no hagi aconseguit arribar a la següent base queda eliminat (variant participativa). Si en una base hi ha dues persones el segon en arribar també queda eliminat. Si la pilota colpeja primerament a algú de l’equip dels colpejadors també queda eliminat.

Els jugadors que hagin fet una volta sencera tenen dret a tornar a colpejar. Si la volta es fa d’un sol cop l’equip té dret a recupera un eliminat (adaptació de la tasca) en l’ordre en què ha estat eliminats. A partir del moment en què no hi hagi ningú disponible a la primera base per colpejar la pilota l’equip ja no pot fer més voltes i es canvien els papers dels equips.

L’equip que hagi anotat més voltes guanya. Es poden fer tantes rondes com convinguin els dos equips.

 

Paral·lelament a aquesta proposta s’haurà d’endevinar el país d’origen o/i continent d’on és el joc de procedència que han realitzat.  Hi ha  diferents pistes que els monitors els van dient  durant el transcurs del joc (Se li donen tres opcions). Si la prova física ha estat superada i han encertat la pregunta que els han fet aconseguiren un gomet de color daurat i un altre gomet de color verd

 

Recomanacions per a la inclusió

En comptes de dos equips es faran tres, dos d’ells batedors i l’altre recollidor. Quna un recoolidor agafa la pilota tots els recollidors han de tocar-la i el últim diu ptxi. Si el batedor no ha arribat a la base no queda eliminat, sinó que resta congelat. El següents batedor, quan després de batre li toqui córre cap a la base, ha de descongelar el seu company tocant-lo i ha de continuar corrents agafats de les mans a la segona base. Si després d’un cop de bat, un recollidor agafa la pilota abans que caigui al terra, el jugador quedarà congelat entre mig de les dues bases. Quan l’equip recollidor aconsegueix que no caigui cap bateador a la base, hi ha canvi de rols.

Material

Pilota, 4 cons, raqueta o bat


Altres activitats

PUJAR