Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Nota: Molt important!! Per a realitzar aquesta activitat és obligatori llegir abans la fitxa de Strength Work  0 que és on explica l’organització de totes les sessions.

El grup s’organitza per subgrups. L’exercici es basa en realitzar moviments molt amplis amb cordes amples, de pes, ancorades a la paret o a un pes, com si estiguéssim fent ones verticals amb els braços. Encara que sembla fàcil, és un dels exercicis més durs que podreu realitzar durant una rutina. Per a iniciar-lo ens col·loquem dempeus, subjectem les cordes amb les mans, amb els braços separats de l’ample de les espatlles i les cames una mica més separades amb els genolls lleugerament flexionats i el tronc lleument inclinat cap endavant, però amb l’esquena recta, per a començar a mobilitzar amb els braços les cordes des de principi a fi, dibuixant ones amb totes dues mans.

Els participants haureu de controlar el temps que estareu movent les cordes. Una vegada finalitzada la prova se sumarà tots els temps quedant així un únic resultat. Tindreu tres sèries per participant i se us sumarà el millor resultat dels tres. Quan tots els grups finalitzeu es farà una altra suma total. La professora us dirà el temps que haureu de superar per a aconseguir el desafiament.

Recomanacions per a la inclusió

• Adaptació en cadira de rodes: la fixació es farà més baixa per a facilitar la sacsada de la corda. Es pot utilitzar una cinta de contenció a nivell pectoral per a mantenir el control de tronc. Es valorarà si durant l’execució els peus es baixaran per a tenir contacte en el sòl. La longitud de la corda també serà molt important tenir-ho en compte, ja que si és llarga és més difícil de controlar-la.

• Per a alumnes amb dificultat de pressió de mans es podran unir les dues cordes perquè es realitzi amb totes dues mans o utilitzar un guant per a mantenir la mà subjecta. Amb nens/adolescents amb dificultat d’equilibri, se’ls asseurà en una cadira convencional per seguretat i així evitar caigudes.

Material

Cordes amples que puguin ancorar-se a la paret o a un pes considerable.


Altres activitats

PUJAR