Joc motriu

Per: Club Natació Sabadell

Etiquetes


Descripció

 

COVID-19

Totes les activitats educatives, d’oci i esportives prenen un relleu especial en el context de la Covid-19 perquè tenen una triple funció; ajudar a assumir i processar emocionalment les conseqüències i implicacions de la crisi, recuperar la convivència presencial amb altres nens i fer aprenentatges específics d’autoprotecció i nous hàbits.

Insistim en les recomanacions per minimitzar riscos de contagi de la Covid-19 en les activitats esportives: RENTAT DE MANS, UTILITZACIÓ DE MASCARETES i DISTÀNCIA ENTRE PERSONES

 

Els participants se situen formant una rotllana gran (6/8 persones), el centre l’ocupa un cèrcol a l’interior del qual es col·loca una pilota de bàsquet. Una persona comença el joc dins de l’anella. A una indicació, la monitora posa el seu cronòmetre en marxa, moment en el qual el participant agafa la pilota i es desplaça botant-la fins a l’exterior de la rotllana on la hi passa a un altre participant. En aquest punt s’atura i es posa a la gatzoneta. La persona que rep la pilota es desplaça per l’interior de la rotllana botant-la  fins al cèrcol i sortirà per lliurar-lo a un altre company abans de posar-se a la gatzoneta indicant que ja ha participat.

El procés es repetirà fins que tots els jugadors estiguin a la gatzoneta. L’últim, òbviament, no lliurarà la pilota a ningú. En aquest moment la monitora aturarà el seu cronòmetre. La monitora informa el temps a el grup, per exemple, 01:06. El grup disposa de tres vides per rebaixar aquest temps.

L’activitat es realitza una segona vegada i ara el temps és ara de 00:58. La classe segueix disposant de tres vides, però ara, per no perdre-les, han de rebaixar aquesta nova marca. D’aquesta manera els participants van repetint l’activitat, una vegada i una altra fins que perden les tres vides.

Recomanacions per a la inclusió

 

Si cal, se li proposa a el jugador usuari de cadira de rodes que porti la pilota entre les cames per no haver de botar. Es pot proposar que abans de sortir en carrera, hagin de fer una acció com poden ser girs, salts, etc, tenint en compte si van o no en cadira. L’usuari de cadira, s’aixecarà una mà per indicar que ja ha participat en el recorregut amb la pilota.

Ens hem d’assegurar que la distància sigui correcta per al desafiament que proposem per a tots els participants, ja que un desafiament massa difícil o fàcil crearia la desmotivació dels participants.

Material

Un cèrcol, una pilota de bàsquet.


Altres activitats

PUJAR