Activitat recomanada

Joc motriu

Per: Institut Guttmann

Etiquetes


Descripció

Nota: Molt important!! Per a realitzar aquesta activitat és obligatori llegir abans la fitxa de Strength Work 0 que és on explica l’organització de totes les sessions.

Realitzar una carregada fins a col·locar-se sota la barra en posició esquat, i en una segona fase, pujar la barra sobre el cap amb tot el cos estès. Els passos són els següents: Col·locar-vos dempeus amb els peus separats a l’amplària de les teves espatlles, sostenint un parell de mancuernas prop de les espatlles. Després, ajupir-se per a fer un esquat fins que les cuixes quedin paral·lels al sòl. En aixecar-se, empenyeu la barra per sobre del cap i baixeu-la de nou fins a les espatlles i reprendre la posició inicial.

L’objectiu és aconseguir el màxim de repeticions possibles amb la suma de tots els participants. Després de la marca inicial, el grup disposa de tres vides. S’ha de repetir la tasca de manera que, si empitjora la seva marca, perd una vida. Per contra, si millora la seva marca estableix un nou rècord que és el que s’hauria de superar. Entre cadascun dels intents el grup té un temps per dialogar i decidir les estratègies que posaran en pràctica amb la finalitat de fer la tasca amb més repeticions. Quan tots els grups hàgiu passat totes les activitats es farà una suma total. El vostre professor/a us comentarà si heu superat el número proposat al principi de la sessió.

 

 

Recomanacions per a la inclusió

• L’alumne en cadira de rodes podrà comptar amb els companys/as, i si és necessari, li agafaran la barra amb el pes i li donaran. També executarà l’acció en dos temps, el primer temps fins a l’altura de les espatlles i el segon temps, fins a acabar amb els braços estirats per sobre del cap. Es valorarà si necessita una cinta de contenció a nivell pectoral en el cas que el participant no tingués control de tronc. S’aconsella començar a utilitzar molt poc pes perquè la tècnica l’executi correctament. I a partir d’aquí pujar la càrrega segons capacitats.

• Alumnes amb dificultat d’equilibri en posició bípeda podran utilitzar una cadira convencional o donar-se suport el seu cos en una paret.

• Alumnes amb una hemiparèsia, afectats d’un dels membres superiors, es valorarà si ho realitzen amb tots dos braços, ja que podria causar-los dolor, mobilitat limitada…Si només poden utilitzar el braç no afectat utilitzaran una barra més petita per a poder-la manejar millor. I el cas que es pugui utilitzar la mà afectada pot ser que necessiti l’ajuda d’un guant o bena.

Material

Barra i discs de pes.


Altres activitats

PUJAR